ANNOJMK

Zastřešujeme nestátní neziskové organizace v Jihomoravském kraji

Domů / Rozhovor s ředitelem Renishaw, s. r. o. ing. Josefem Slámou
Datum publikace: 17.10.2017

Rozhovor s ředitelem Renishaw, s. r. o. ing. Josefem Slámou

1. Jaký je Váš vztah k neziskovým organizacím na jižní Moravě?

Neziskové organizace v mnoha případech pokrývají oblasti, které jsou nedostatečně podporovány a třeba i opomíjeny většinovou společností. Jižní Morava je sice nejkrásnější kraj ČR, ale není vše vždy plné slunce a vína. V uplynulých dvaceti letech jsme spolupracovali s několika neziskovkami a vždy jsme se setkali s úžasnými lidmi s hlavami plnými nápadů a srdcem na dlani.
 

2. Jaké jsou vaše zkušenosti s činností Asociace nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje, z. s.?

Lidé pracující na nějakém společném díle vždy potřebují místo, kde by se mohli sejít, poradit a třeba soustředit síly. Naše firma je členem mnoha oborových sdružení a asociací a většina těchto seskupení nás energizuje v naší činnosti. Asociaci NNO JMK vnímáme jako podobně energizující subjekt.

3. Proč jste se rozhodl anketu Osobnost NNO JMK 2017 podpořit?

Neziskovky přispívají ke kultivaci našeho prostředí a umožňují nám, kteří se pohybujeme v komerční sféře, soustředit naši pozornost i na jiné cíle než efektivitu a prosperitu. A taky proto, že dobré věci se mají podporovat.

4. Co chcete popřát účastníkům nominovaným na toto ocenění?

Účastníkům bych rád vyjádřil poděkování za vynaložené úsilí. Přeji jim dostatek sil a vytrvalosti v další činnosti. Všem pak přeji aby jejich pohled směřoval vždy ke slunci, jen tak zůstanou stíny za jejich zády a nezacloní jejich další cíle.