ANNOJMK

Zastřešujeme nestátní neziskové organizace v Jihomoravském kraji

Domů / Zprávy 2022 / Osobnost nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje 2022
Zprávy 2022
Datum publikace: 7.12.2022

Osobnost nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje 2022

V anketě  Osobnost nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje 2022, kterou vyhlašuje Asociace nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje, z.s., zvítězila paní Milada Temcsáková, která pracuje jako pěstounka na přechodnou dobu. Vychovala tři vlastní děti, nyní má v přechodné péči už osmé dítě.

Děti přicházejí k přechodným pěstounům zpravidla jako novorozeňata a měly by zústat maximálně jeden rok, není však vyjímlou, že trvá děle, než jsou umístěny do stálé rodiny, ať už pěstounské nebo adoptivní.
Paní Temcsákové děkujeme za její obětavou práci a ze srdce blahopřejeme.

S druhým nejvyšším počtem hlasů se umístil pan Ing. Ludvík Zimola, který je již 30 let předsedou spolku Cykloklub Komín. Cílem činnosti cykloklubu je propagace aktivního sportování, proto organizace nabízí rekreační a sportovní vyžití členů, ale i přátel a rodinných příslušníků. Pan Zimola přivedl ke sportu mládež a výkonné i rekreační sportovce. Pod jeho vedením vyráží téměř týden co týden rodiny, lidé nejrůznějšího věku, včetně dětí a seniorů do přírody.

Jako třetí v pořadí byla oceněna paní Ludmila Ryšavá, která je členkou Předsednictva župy a členkou kontrolní komise TJ Sokol Ořechov. Podílela se na znovuobnovení Sokola, od prvopočátku až do roku 2010 byla náčelnicí Sokolské župy Jana Máchala. Od roku 1998 do roku 2007 byla členkou Náčelnictva ČOS, doposud je aktivní členkou sboru žen a seniorek ČOS.
V současné době se aktivně podílí na sportovní činnosti nejen na úrovni župy, ale i v jednotě Ořechov.

Všem oceněným blahopřejeme!