ANNOJMK

Zastřešujeme nestátní neziskové organizace v Jihomoravském kraji

Domů / Zprávy 2015 / 5. – 7. června 2015 – tři dny naplněné sokolskou aktivitou
Zprávy 2015
Datum publikace: 13.5.2015

5. – 7. června 2015 – tři dny naplněné sokolskou aktivitou

První červnový víkend bude město pod Špilberkem žít především sportem.  Bude patřit čtyřem tisícům sokolů, kteří se sjedou z celé republiky, aby zde mohli prožít radost ze společného cvičení, ze setkávání lidí podobného smýšlení, poznávání našeho města a jeho obyvatele seznámit se soudobou tváří Sokola. Třídenní maraton sokolských sportovních a kulturních akcí rád uvítá účast z řad obyvatel města Brna. V Tyršově parku v pátek (dětské odpoledne – „Děti pojďte si hrát!“) a v parku pod Špilberkem v sobotu budou probíhat aktivity pro veřejnost (parkur, frisbee, žonglování). K účasti zveme děti i rodiče. Poutavou podívanou bude sobotní přehlídka pódiových skladeb v hale Sokola Brno I. V podvečerních hodinách zde budete moci zhodnotit vystoupení sportovců „Česká republika v Helsinkách“. Program, který předvede úroveň sportu pro všechny v České republice na XV. Světové gymnaestrádě. Ve večerních hodinách vaše kroky mohou směřovat na Letní scénu hradního nádvoří, kde vás jistě upoutá komponovaný program „Křídla nad Špilberkem“. V neděli po 13.00 hodině se na Zelném trhu seřadí slavnostní průvod a vyrazí středem města k areálu Sokola Brno I.  „Sokolové Brnu“ je název přehlídky čtrnácti hromadných skladeb, ve kterých budou o vaši přízeň bojovat nejmenší děti, žactvo, dospělí i senioři.

K Sokolskému Brnu patří i soutěže – sobotní Olympijský šplh v Olympii Modřice, turnaj beachvolejbalu na „Sokoláku“, turnaj nejmladších florbalistů a nedělní Přebor MČR ve sportovní gymnastice žáků v hale Sokola Brno I.

Za sokolskou kulturou vás zveme v sobotu do areálu Sokola Brno I na výstavu „Rok sokolské architektury 2015“, k projekci dokumentu divadelního představení „Antigona“ a na koncert Symfonického orchestru Sokola Brno I.

Pokud je vaše představa o Sokolu ovlivněna starými zažloutlými fotografiemi z dob vašich prarodičů, může Sokolské Brno 2015 tento obraz změnit. Sokol je moderní organizace, která nabízí sportovní vyžití pro široké vrstvy obyvatel a zahrnuje nejrůznější tradiční i novodobé sportovní aktivity.

Přijměte pozvání a přijďte mezi nás – jako diváci či aktivní účastníci. Podrobný program a informace sledujte na www: sokolmachal.cz.